Welcome to Our Website

Är flyttstädning avdragsgill på deklarationen?

Är flyttstädning avdragsgill på deklarationen?

Flyttstädning är en kostnad som uppstår i samband med en flytt. För den som har sålt sin bostad kan det tyckas självklart att man kan dra av flyttkostnader i deklarationen, men så är det inte. Städ- och flyttkostnader är inte avdragsgilla i deklarationen. Det betyder dock inte att de inte är värda att investera i, då det redan är subvetionerat med 50% med hjälp av Rutavdraget.

Flyttstäd är en investering

Det är mycket att hålla reda på när man flyttar. Det gäller oavsett om du flyttar från ett hyreshus eller har sålt din bostad. Det finns många steg som är involverade i att städa den gamla bostaden. En grundlig rengöring måste göras och du kan behöva tillbringa timmar i varje rum. Om du inte är expert på att städa kan du inte arbeta lika snabbt och effektivt som en erfaren flyttstädare. Att städa huset ordentligt kan ses som en investering på flera sätt.

Du får:

  • Lugn och ro att koncentrera dig på allt som du ska stå i inför flyttan.
  • Godkänd städning så att du slipper göra om eller betala för misstag.
  • Snabb städning utförd på bokat datum

Prisvärd flyttstädning

Naturligtvis kan du välja att anlita en städfirma för prisvärd städning . Här kan det finnas en del pengar att spara, men bara om du väljer en städfirma som gör sitt jobb bra. Du kan förlora mycket pengar om du försöker ta genvägar med en privat städare eller ett företag som inte känner till reglerna. Det är säkrare att anlita en städfirma med mer erfarenhet och goda referenser, även om det kostar lite mer. Om du ändå vill spara pengar på flyttstädningen kan du hitta en kompromiss. Om du gör vissa saker kan du minska städavgiften. Ett tips är dock att överlåta allt till ett företag som är van vid flyttstädning. Om du vet hur mycket du måste göra för att få städningen av ett flytthus godkänd, kommer du att vara glad att ge detta ansvar till din städare.

Flyttstädning som är laglig är viktig

Även om kostnaden för flyttstädning inte är avdragsgill i deklarationen bör du vara medveten om att lagstadgad städning har sina fördelar. Företag som arbetar med öppna kort och erbjuder höga standarder är ett bra val. De ser till att din städning blir rätt utförd. Det handlar också om deras löpande rykte och du har mycket att vinna på detta.