Welcome to Our Website

Glöm inte RUT-avdraget vid flytt

En flytt inkluderar många moment såsom packning, transport och städning. Men det finns sätt att underlätta processen, som att anlita en flyttfirma och att utnyttja RUT-avdraget. Med den kommande höjningen av RUT-avdraget 2024, blir det dessutom ännu mer förmånligt att anlita professionell hjälp vid flytt.

Använda RUT-avdraget för flytthjälp

När man tänker på RUT-avdraget, är det ofta städning och renovering som kommer först i åtanke. Men det är viktigt att komma ihåg att avdraget även gäller för flytthjälp. När du anlitar en flyttfirma, som JC Flytt och Städ, kan du dra av en del av arbetskostnaden direkt på fakturan.

Detta gör att den faktiska kostnaden för att anlita professionell hjälp blir betydligt lägre än den initiala kostnaden. Med den kommande höjningen av RUT-avdraget 2024 blir det ännu mer fördelaktigt. Så om du överväger att flytta, är det definitivt värt att undersöka hur mycket du kan spara genom att utnyttja RUT-avdraget för din flytthjälp.

Fördelar med att anlita en flyttfirma

Att anlita en flyttfirma kan verka som en extra kostnad, men när man väger in tidsbesparingen, den minskade stressen och den professionella hanteringen av ens ägodelar, blir det snabbt tydligt att det är en investering värd att göra. Här är några av de främsta fördelarna:

Tidsbesparing: Professionella flyttfirmor har erfarenhet och utrustning för att effektivisera flytten. Istället för att spendera dagar med packning och transport, kan du lita på att jobbet blir gjort snabbt och effektivt.

Säkerhet: Flyttfirmor har rätt utrustning för att hantera tunga och skrymmande föremål, vilket minskar risken för skador på dina ägodelar och skador på dig själv.

Minskad stress: Genom att överlåta ansvaret för flytten till experter kan du fokusera på andra aspekter av flytten, som att ordna med adressändring eller inreda ditt nya hem.

Ekonomisk fördel med RUT-avdraget: Med möjligheten att dra av en del av arbetskostnaden för flytthjälp, blir det ekonomiskt fördelaktigt att anlita professionell hjälp.

Flyttstädning och RUT-avdraget

När man flyttar är det inte bara själva transporten av ägodelar som behöver hanteras. Flyttstädning är en viktig del av processen, och ofta ett krav från hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar. Genom att anlita en professionell städfirma kan du vara säker på att städningen uppfyller alla krav och standarder. Och det bästa? Du kan även använda RUT-avdraget för flyttstädning, vilket gör det ekonomiskt fördelaktigt.

Höjning av RUT-avdraget 2024

Som tidigare nämnts, kommer RUT-avdraget att höjas 2024. Enligt finansminister Elisabeth Svantesson kommer rotavdraget att höjas med 25 000 kronor, från 50 000 till 75 000 kronor. Denna ändring träder i kraft den 1 juli 2024. Detta innebär att avdraget för helåret uppgår till 75 000 kronor, både för rut- och rot-avdrag.

Denna höjning görs för att RUT-avdraget inte ska tränga undan viktiga investeringar i renoveringar för hushållen. Med denna höjning förväntas efterfrågan på rot-arbete öka, vilket i sin tur kan leda till ökad efterfrågan på arbetstillfällen inom bygg- och anläggningsarbeten.

Sammanfattning

En flytt kan vara en utmanande process, men med rätt hjälp och kunskap om de ekonomiska fördelarna med RUT-avdraget kan det bli mycket enklare. Oavsett om du planerar att flytta snart eller bara vill vara förberedd inför framtiden, är det klokt att ha i åtanke att en flyttfirma kan underlätta flytten, och det behöver inte bli så kostsamt.

Posted in: Hem