Welcome to Our Website

Ett bord ska vara av ek

Många tycker att ek är ett svårt trä att arbeta med. Det är det inte. Ek är ett hårt trä som håller form och färg väl. Detta gör ek lämplig för möbler. I det här blogginlägget ger vi dig några anledningar till varför du bör välja bänkskivor av ek!

Om träslaget Ek

Ek kommer från norra Europa, Asien och Nordamerika. Det är ett mjukt trä som ger ett starkt strukturellt utseende. Träet har en vacker, gyllene färg med några röda toner som framträder när fartygets yta poleras. Ek är ett starkt trä som tål daglig användning.

Varför är ek bra för möbler?

Ek har många unika egenskaper som gör den perfekt för att tillverka möbler. Ek lämpar sig för möbler på grund av sin styrka och elasticitet. Den har god motståndskraft mot skador som kan uppstå vid daglig användning. Dessutom behåller ek sin färg och eleganta utseende efter flera års användning. Slutligen är det ett trä som är lätt att arbeta med – man kan lätt såga några stora delar av det i olika former, som t.ex. bordsskivor och stolsben.

Slutsats

Ek är en robust träslag som ger ett stilrent utseende. Den är lätt att arbeta med och har hög motståndskraft mot daglig användning. Sammantaget gör till exempel det perfekta valet för möbler, som ett bord. Så om du letar efter ett hållbart trä för detta nya bord – överväg ett av ek!

Så här designar du ditt eget matbord i ek

Det är modernt idag att ha ett plankbord av äkta trä. Detta har gjort det möjligt att designa ditt alldeles egna bord, så att du kan få ett bord som passar din stil så bra som möjligt. När du designar ditt eget bord måste du tänka på följande:

Träslaget – Om du inte är för ek kan du även välja valnöt, ask eller andra träslag. Träslaget har en stor del i utseendet på ditt bord. Vill du att bordet ska vara ljust, eventuellt matcha ditt golv eller för att rummet är mörkt. men du måste välja träslag så att det kan passa in i din stil.

Storleken – Kanske vill du ha ett stort bord om du har många gäster – eller kanske vill du ha ett mindre bord för dig själv. Det är viktigt att tänka på hur mycket plats det kommer att finnas för dina gäster och kom ihåg att tänka på att bordet måste passa in i rummet.

Kvaliteten – När det kommer till kvaliteten på ekträet kan det hålla i många år. För att ditt bord ska hålla ännu längre, behandla det med olja för att ge det bästa skyddet. Ett plankbord, oavsett om det är en ekbord eller valnöt, det behöver skötas och underhållas för att behålla sitt fina utseende.

Form – När du har tagit reda på vilken typ av trä och storlek du ska använda är det dags att fundera över formen. Du kan välja mellan ett traditionellt runt eller fyrkantigt bord eller en modernare form. Beroende på rummets stil är det här dags att ge ditt bord personlighet.

Posted in: Hem