Welcome to Our Website

Tvätta rätt: 5 tips för bättre schamponering

1. Välj rätt schampo och balsam: Beroende på din hårtyp bör du välja ett schampo utvecklat för din hårbotten och hårtyp. Om du har fett eller fint hår, leta efter ett rengöringsschampo med en lätt formula. Om du har torrt, skadat eller burrigt hår, välj ett återfuktande schampo med närande ingredienser.

2. Hoppa inte över behandlingar före schampon: Behandlinger med före schampo är avgörande för ett friskt hår. Dessa behandlingar tillför fukt och näring till ditt hår innan du ens sätter din fot i duschen. Använd masker som djupkonditionering eller hetoljebehandlingar minst en gång i veckan för att hålla dina lås fuktiga och starka.

3. Välj ett silikonfritt schampo: Silikon används ofta i schampon för att få ditt hår att se glänsande och smidigt ut, men det är faktiskt en syntetisk ingrediens som kan byggas upp på din hårbotten med tiden. Använd därför schampo utan silikon och välj produkter gjorda med naturliga ingredienser istället.

4. Använd inte för mycket schampo: Om du använder för mycket schampo kan du ta bort naturliga oljor i hårbotten, vilket gör den torr och irriterad. Om du bara använder en liten mängd schampo kan du hålla håret rent utan att ta bort viktig fukt eller orsaka frizz.

5. Använd vårdprodukter efter att du har tvättat håret: Balsam hjälper till att skydda och vårda håret efter schamponering. Använd ett balsam som passar din hårtyp och låt det sitta i minst fem minuter innan du sköljer för att låta ingredienserna tränga igenom hårstråna. Detta kommer att hålla dina lås friska och fuktiga.

Följ dessa tips för friskare, glansigare hår! Satsa på kvalitetsprodukter, använd vanliga pre-schamponbehandlingar, välj silikonfria schampon och balsam, undvik överschamponering och följ alltid upp med ett bra balsam. Med den rätta hårvårdsprodukter kan du ha vackra lockar året runt!